Vintage dressoir

Hoe onze liefde voor vintage begon

Toen mijn vriend en ik 7 jaar geleden besloten om te gaan samenwonen hebben we ons pas gekocht huis ingericht met allerlei matching meubels van eenzelfde winkel. Denk aan ‘modern’, veel grijstinten, niet te duur, … Het waren onze eerste meubels en we dachten er toen niet echt over na.

Alle kamers werden op hetzelfde moment ingericht behalve de zolderkamer. Die moesten we nog afwerken (laminaat leggen, elektriciteit in orde brengen, …) Met dank aan mijn vader stond de zolderkamer na enkele maanden helemaal in orde en kon de inrichting beginnen.

Tijdens de eerste maanden dat we alleen woonden ging ik steeds vaker naar de kringwinkel. Er was er eentje in de buurt en een ook niet zo ver van mijn toenmalig werk. Ik vond regelmatig echt mooie schatten en hield deze opzij om de zolderkamer in te richten.

Rond diezelfde periode ging de moeder van mijn vriend een nieuwe eetkamer kopen. Ze ging haar oude meubels laten ophalen. Toevallig gingen we dat weekend op bezoek en zagen we de mooie vintage dressoir die ze ging wegdoen. Wat een pareltje! We waren er meteen verliefd op. We namen de dressoir mee naar huis en zo viel de inrichting van de zolder helemaal op zijn plaats.

Vintage dressoir
Foto: Elke Broekaert
Vintage decoratie
Foto: Elke Broekaert
Vintage zolderkamer
Vintage naaikamer

Sindsdien zijn we helemaal verkocht aan vintage meubilair en decoratie. Ik vond de zolderkamer de mooiste kamer en had al snel spijt dat we de andere kamers zonder veel over na te denken, hadden ingericht. De meubels waren eigenlijk totaal ons ding niet meer. Ze brachten geen sfeer in de ruimtes en het waren ook geen unieke stukken.

Na 5 jaar besloten we dan ook om te verhuizen naar ons droomhuis met originele tegels, mooie openslaande deuren en richtten we alle kamers in met veel vintage stukken. Het is een totaal ander interieur dan ons vorig huis maar we voelen ons er zoveel meer thuis in.

Wat een dressoir allemaal niet in gang kan zetten. 🙂 Ze verhuisde natuurlijk ook mee naar ons nieuw huis!

Liefs,

Sarah

Deel uw mening